FABRİKADAKİ YANGIN TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ
ASAYİŞManisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan mobilya fabrikasındaki yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürülürken, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında fabrika tamamen küle dönerken, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik olay yerinde incelemelerde bulundu.
Yangın Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar Mahallesi İzmir-İstanbul kara yolu üzerinde bulunan bir mobilya fabrikasında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangına Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede olay yerine gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kırsal bölgede bulunan fabrikanın 3 noktasından yangına müdahale etti. Fabrikanın içindeki yanıcı maddelerin de etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü helikopteri de havadan destek verdi. Bu sırada fabrikanın dışında bekleyen işçiler ve yakınları, iş yerlerinin alevlere teslim olmasını gözyaşları ile takip ederken, fenalık geçiren iki kişiye olay yerinde bulunan 112 Acil Servis Ambulansında müdahale edildi. Ekiplerin uzun uğraşları sonrası tamamen söndürülen yangınla ilgili soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında can kaybı ve yaralanan olmazken fabrika küle döndü.
“En büyük tesellimiz can kaybının ve yaralananın olması”
Yangın sırasında olay yerine Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk yetkililerden bilgi aldı. Fabrika çalışanları ve fabrika sahipleriyle yakından ilgilenen Kaymakam Çaykara ve Başkan Çelik, yangınla ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Yangının tamamen söndürülerek soğutma çalışmaları yapıldığını belirten Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, “Sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı başlayan yangın itfaiye ekiplerimiz tarafından tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları da daha sonra başlayacak. En büyük tesellimiz can kaybının ve yaralananın olması. Soğutma çalışmaları sonunda da hasarın boyutlarını tespit etmiş olacağız” dedi.
“Yangın söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam ediyor”
Yangın sonrası yaraların sarılması için gerekenin yapılacağını belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Mobilya imalatı yapan büyük bir fabrika burası. İlçemizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan bir işletme burası. Nedeni bilinmeyen bir şekilde yangın başladı. Manisa Büyükşehir Belediyemize ait itfaiye ekiplerinin müdahalesine ilçe belediyelerimizden tankerlerle destekler verildi. Orman Bölge Müdürlüğünden helikopter desteği sağlandı. Şu an itibariyle gelinen son noktada yangın söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Ancak fabrika tamamen yanmış durumda. Allah beterinden saklasın. Bundan sonra yaraları sarmak için el birliğiyle çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yangının soğutma çalışmaları devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
81 İlde Eş Zamanlı Silah Operasyonu: 1.867 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde son bir hafta içinde 81 ilde düzenlenen operasyonlarda 1.867 adet ruhsatsız silahın ele geçirildiğini duyurdu.
Manisa Otoyolunda Film Gibi Yakalama: 47 Suç Kayıtlı Şüpheli Tutuklandı
Manisa Otoyol Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Soma gişelerinde yaptığı uygulamada 19 Eylül 2025 günü dikkat çeken bir yakalamaya imza attı. Kontrol noktasında durdurulan bir araç sürücüsünün ibraz ettiği kimlik kartının başka bir kişiye ait olduğu belirlendi.
Şehidin Var Türkiye!
Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Günay Görev Başında Kalp Krizi Geçirerek Şehit OlduMilli Savunma Bakanlığı, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Günay’ın 17 Eylül 2025 tarihinde görev başındayken geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olduğunu duyurdu.
Kocaeli Karamürsel’de Kadına Şiddet
Esnaf A.Y., Eski Kız Arkadaşını Sokak Ortasında Dövdü – O Anlar Araç Kamerasına Yansıdı!