© Manisa İnternet Haber 2025

Diyanet ve TDV’nin Gençlere Yönelik Çeyiz Desteği Projesi Gündemde

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın, ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere yönelik 500 bin TL’lik geri ödemesiz çeyiz desteği sağlamayı planladığı proje, basında yer alan haberlerle kamuoyunun gündemine geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV), evlilik hazırlığında olan ihtiyaç sahibi gençlere yönelik yeni bir sosyal destek programı üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Basında yer alan bilgilere göre, “İki İnsan Bir Hayat” adıyla hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında, nişanlı genç çiftlere 500 bin TL tutarında geri ödemesiz çeyiz desteği sağlanması öngörülüyor.

Söz konusu destek programının, evlilik sürecindeki maddi yükün azaltılması ve aile kurumunun güçlendirilmesine katkı sunması amaçlanıyor. Haberlerde, projenin 81 ilde uygulanmasının planlandığı ve destekten 18–35 yaş aralığında, maddi durumu yetersiz, yetim veya öksüz olan nişanlı gençlerin faydalanmasının hedeflendiği ifade ediliyor.

Yine basına yansıyan bilgilere göre, başvuruların belirli bir takvim doğrultusunda Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden alınması, destekten yararlanmaya hak kazanan çiftlerin ise nikâhlarını müftülüklerde kıymalarının öngörüldüğü aktarılıyor. Desteğin nakit ödeme şeklinde değil, çeyiz ve temel ev eşyalarının karşılanmasına yönelik bir yardım olarak planlandığı belirtiliyor.

Öte yandan, proje kapsamındaki başvuru şartları ve uygulama takvimiyle ilgili detayların, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılacak resmî açıklamayla netlik kazanması bekleniyor. Kurumların resmî duyurularının ardından sürecin ayrıntılarının kamuoyuyla paylaşılacağı ifade ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER