DEPREMZEDELER İÇİN ÖĞRENDİKLERİ DİKİŞ GEÇİM KAYNAKLARI OLDU
EKONOMİ"Yüzyılın Felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, depremzedelere yardım etmek için Manisa Kadın Kooperatifi’nde kurulan çalışma grubuna dahil olan 6 kadın, burada dikiş öğrendikten sonra kooperatif çatısı ürettikleri ürünleri, pazaryerinde kooperatife ait büfede satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Deprem felaketi sonrasında bölgedeki ihtiyaçları karşılamak adına gönüllü olarak Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi ile Manisa Kadın Kooperatifi’nin çalışmalarına katılan 6 kadın, daha sonra dikiş öğrenmek için halk eğitimi merkezi bünyesinde açılan kurslara katıldı. Gönüllü olarak başladıkları işte hiç akıllarında olmayan üretim grubunu kooperatif çatısı altında kuran kadınlar, hem kıyafet hem de mefruşat ürünleri dikmeye başladı. Ortaya çıkan ürünleri satan kadınlar aile bütçelerine katkı sağlıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje çerçevesinde pazaryerinde tahsis edilen büfede kadınların ürettikleri ürünleri satarak, aile bütçelerine katkı sağladıklarını vurgulayan Manisa Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, “Yüzyılın depremi olduğunda 6 kadın kooperatifimize gelerek gönüllü çalışmaya başladılar. ’Çorbada bizim de tuzumuz olsun, işin bir yerinden bizde tutalım’ dediler. Kadın kooperatifimizde o dönemde gönüllü olarak kıyafetler dikti. Dikiş yapmayı öğrendiler daha sonra buradan ekonomik bir girdi sağlayabileceklerini anladılar. Önce dikiş kursuna daha sonra kendilerini yetiştirdikleri bu meslek kursuna katıldılar. Ardından kooperatif çatısı altında üretim grubu kurdular. Şu anda diktiklerini perşembe pazarında satarak ekonomilerine katkıda bulunuyorlar" dedi.
Kooperatif çatısı altında 6 kadının bir araya gelerek oluşturduğu üretim gurubunun temsilcisi Mürvet Kanbay, “Dikiş yapmayı çok seviyoruz. Çok güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Ben 4 yıl önce kızımı kaybettim. Kızımdan sonra psikolojik sıkıntılar yaşadım. Burada öğrendiğim dikiş-nakış ve üretim sayesinde bu sıkıntılarımı atlattım. Bizi bu grubu kurmaya teşvik eden herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
BAYRAM TATİLİ SONRASI YAPRAK MESAİSİ BAŞLADI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde nisan ayında alımlarına başlanan taze bağ yapraklarında bayram tatilinin ardından alımlar yeniden başladı. Bayram öncesi kilosu 20 TL’den alınan yapraklar tüccarlar tarafından 25 TL’den alınmaya başladı.
TEK ASMADA 70 SALKIM ÜZÜM
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde evinin bahçesine 18 yıl önce diktiği uslu cinsi asmadan bu yıl 70 salkım üzüm alan Bekir Yılmaz, her yıl olduğu gibi üzümleri komşularına ve misafirlerini ikram ettiğini söyledi.
MANİSADA BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTCİLERE DESTEK
Manisa Büyükşehir Belediyesi, doğal afetlerden zarar gören üreticilere destek olmak için çalışma başlattı. Zarar gören küçük üreticilere yönelik destek karar tasarısı Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında görüşülerek ilgili komisyona sevk edildi.
BAŞKAN BALABAN PAZARCI ESNAFINI DİNLEDİ
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ve yönetimini ağırladı. Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Balaban, sorunların çözümü için birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.