© Manisa İnternet Haber 2019

ÇİFTÇİLERDEN OVA YOLU TEŞEKKÜRÜ

Yunusemre Belediyesi üreticiye destek olmaya devam ediyor. Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarım sezonunun başlamasıyla birlikte ova yollarında çalışma yaparken, 900 kilometrelik ova yolunu elden geçirmesi beklenen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye ve ekibine Muradiyeli çiftçiler destekleri için teşekkür etti.

 

 

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Yunusemre Belediyesi’nin ova yollarında yaptığı çalışmanın önemli olduğunu belirterek, “Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ülkemizi de etkiledi. Ülkemizi etkilediği gibi Manisa’yı da etkiledi. Ova yollarının bakım onarımı yağışlardan dolayı biraz gecikti. Yunusemre Belediyesi’nin destekleriyle 11 Haziran’dan itibaren ova yollarımızda 4 greyder çalışmakta. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi, ova yollarına çok hassasiyet gösteren bir başkanımızdır. Başkanımız gerekli talimatları verdikten sonra ova yollarımızda gerekli onarım bakım çalışmaları başladı. Arazi yollarında her gün 4 greyder çalışmakta. Başkanımıza istediğimiz zaman arayıp ulaşabiliyoruz. Kendileri ova yollarına önem veren, çiftçiye destek veren bir başkanımızdır. Ben burada çiftçilerimiz adına, şahsım ve odam adına Başkanımız Mehmet Çerçi’ye, Okan Şefimize, Fen İşleri Müdürümüze ve ekiplere sonsuz teşekkür ediyorum. Yapmış olduğu bu hizmetler çiftçimizin her zaman tarlasına rahat ulaşabilmesini sağlıyor” dedi.

 

 

Altındağ, Yunusemre’de 900 kilometrelik ova yolunun bulunduğunu kaydederek, 68 mahallede arazinin yer aldığını, çalışmaların hepsinde devam ettiğini açıkladı.

 

 

Üreticilerden Cihan Erbil, yolların iyi olmasının çiftçiler açısından önemli olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Traktörlerle, arabalarımızla gelip gittiğimiz için yollarımızın da düzgün olmasını istiyoruz. Yollar iyi olunca tarlamıza, mahsulümüze daha rahat gidip gelebiliyoruz. Yollarımızın düzelmesi bizim için çok büyük bir avantaj. Bunun için Başkanımız Mehmet Çerçi’ye teşekkür ediyoruz.”

 

İlginizi Çekebilir

DOLUDAN ZARAR GÖREN TARIM ARAZİLERİNE İNCELEME

Manisa ve çevre ilçelerinde 4 Mayıs Cumartesi Günü etkili olan dolu ve sağanak yağış, bazı tarımsal alanlarda zarara yol açarken, tarım ürünlerinin de olumsuz etkilenmesine neden oldu. Dolu yağışının etkili olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesi’ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÜYÜKŞEHİRDEN KİRAZ ÜRETİCİSİNE BÜYÜK DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz üreticileri yeni sezona adım atarken çiftçilerin ürünlerinin kanadı noktalı sirke sineğinden korunması için önemli bir destek projesini hayata geçirdi. Sağlanan destek kapsamında kiraz üretiminin yaygın olarak yapıldığı ilçelerdeki çiftçilere, ürünlerini kanadı noktalı sirke sineğine karşı korumaları için şişe tuzaklı kükürtsüz elma sirkesi dağıtımı yapıldı.

OSMANCALI YUNUSEMRE İLE KALKINIYOR

Yunusemre Belediyesi, Osmancalı Mahallesinde Güneş Enerji Sistemi ile tarımsal sulamaya katkı veriyor. Bölgede kurulan 40 adet güneş enerji paneli ile tarımsal sulama göletine saatte 20 ton su basılıyor.

SARMA-DAVUTLAR BARAJIN'DA SONA GELİNDİ

Ön yüz beton kaplama çalışmalarına başlanan Manisa Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı şantiye sahasını ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, üreticilere Barajın 2024 yılı sonunda bitirmeyi hedeflediklerini açıklayarak müjde verdi.

TÜM HABERLER