© Manisa İnternet Haber 2025

Can Holding’e İkinci Dalga Operasyon! 26 Gözaltı

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, toplam 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bunlardan 26’sı yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında iş insanı Kenan Tekdağ, eski Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, Şakir Can ve Murat Can’ın eşleri de bulunuyor. Operasyonun, “suç gelirlerinin aklanması” ve “örgütlü mali suç” iddiaları çerçevesinde yürütüldüğü belirtildi.

Sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, dijital materyallere ve bazı belgelere de el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Soruşturmanın, ilk dalga operasyonun ardından elde edilen yeni deliller doğrultusunda genişletildiği ve yeni isimlerin de dosyaya dahil edildiği öğrenildi.

Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve yeni gözaltıların olabileceğini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER