Allahuekber Dağları’nda Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Yürüyüşü
GENEL KÜLTÜRSarıkamış Harekâtı’nın yıl dönümü dolayısıyla Allahuekber Dağları’nda düzenlenen anma yürüyüşünde binlerce kişi, dondurucu soğukta şehitler için yürüdü.
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen on binlerce Mehmetçiği anmak amacıyla Allahuekber Dağları’nda yürüyüş düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen anma etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüşe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve gençlik grupları katıldı.
Sabahın erken saatlerinde toplanan katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla zorlu hava koşullarına rağmen yürüyüşe başladı. Eksi derecelere varan soğukta yapılan yürüyüşte, Sarıkamış şehitleri için dualar edildi, Kur’an-ı Kerim okundu.
Yürüyüş sonunda şehitlik alanında düzenlenen anma programında, Sarıkamış Harekâtı’nın tarihsel önemine vurgu yapılırken, vatan uğruna canlarını feda eden askerler rahmet ve minnetle anıldı. Etkinlik, yapılan duaların ardından sona erdi.
Sarıkamış’ta yaşanan acının unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen anma yürüyüşü, duygu dolu anlara sahne oldu.
İlginizi Çekebilir