"ALIŞVERİŞLERİNİZİ YEREL ESNAFTAN YAPIN"
EKONOMİKula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşmasıyla birlikte kırtasiye esnafının ekonomi açısından ümitli olduğunu dile getirirken, vatandaşları da alışverişlerini yerel esnaftan yapması yönünde çağrıda bulundu.
Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulundu. Pandemi sürecince okulların uzaktan eğitime dönmesi sebebiyle kırtasiye esnafının zor günler geçirdiğini dile getiren Başkan Şadan, yeni eğitim öğretim dönemi için kırtasiye esnafının daha umutlu olduğunu söyledi. Okulların açılacak olmasıyla kırtasiye alışverişlerinde hareketlilik beklediklerini dile getiren Başkan Şadan, vatandaşları da alışverişlerini yerel esnaftan yapması yönünde çağrıda bulundu. Küçük esnafın kazanmasıyla ekonomiye de hareketlilik geleceğini kaydeden Başkan Şadan, ulusal marketler yerine küçük esnafların tercih edilmesinin Kula için daha faydalı olacağını söyledi.
İlginizi Çekebilir
Merkez Bankası Rezervleri Tarihî Rekor Kırdı: 180 Milyar Doları Aştı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam rezervlerini 180 milyar 107 milyon dolara çıkararak tarihî bir seviyeye ulaştı. Bu, bir önceki haftaya göre yaklaşık 1,75 milyar dolarlık bir artış anlamına geliyor.
Altın Yükselişini Sürdürüyor: Gözler Yeni Rekorda!
Gram altın, haftanın ikinci işlem gününe 4.83 TL seviyelerinden başladı. Son günlerde dalgalı bir seyir izleyen değerli metal, yatırımcıların güvenli liman arayışındaki tercihlerinin başında gelmeye devam ediyor.
Gram Altın Rekor Kırdı: 4.800 TL’yi Aştı!
Gram altın, gün içinde hızlı bir yükselişle 4.800 TL seviyesini aşarak tarihi rekorunu tazeledi. Sabah saatlerinde 4.760 TL civarında işlem gören gram altın, gün sonunda 4.805 TL ile yatırımcılarını sevindirdi.
2026-2028 OVP Açıklandı: Türkiye Ekonomisi Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2026-2028 Orta Vadeli Program (OVP) ile Türkiye ekonomisinin yol haritasını açıkladı. Yılmaz, programın sonunda enflasyonun tek haneye kalıcı olarak düşürülmesinin hedeflendiğini belirterek, “Türkiye ekonomisi, program dönemi sonunda çok daha güçlü bir tabloya kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.