ALAŞEHİR'DE SAĞLIĞA ANLAMLI DESTEK
SAĞLIKManisa’nın Alaşehir ilçesindeki devlet hastanesine hayırsever iş adamı ve sivil toplum kuruluşları tarafından ultrason ve röntgen cihazı alındı.
Alaşehir Devlet Hastanesine ihtiyaç duyulan ultrason ve röntgen cihazının temin edilmesi amacıyla ilçede faaliyet gösteren hayırsever iş adamı ve sivil toplum kuruluşları harekete geçti. İş adamı ve aynı zamanda MHP MYK üyesi olan Ali Uçak ile Alaşehir Ticaret Borsası, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve S.S Alaşehir Esnaf Kefalet Kooperatifinin girişimleriyle hastaneye ultrason ve röntgen cihazı satın alındı.
Yapılan destekten dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Gem, "Alaşehir ve Sarıgöl ilçeleri başta olmak üzere çevre il ve ilçelerimizden hastanemize tedavi olmak amacıyla gelen vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek, ayrıca vatandaşlarımızı büyük şehirlere gitmek zorunda bırakmamak için hastanemize ultrason cihazı ve röntgen cihazı alındı. Bundan böyle hastalarımız ultrason ve röntgen cihazlarından daha kısa sürede yararlanabilecekler" dedi.
Öte yandan Alaşehir Devlet Hastanesi, ultrason ve röntgen cihazlarının alınmasında katkıda bulunanlara plaket verdi.
İlginizi Çekebilir
Türkiye’de Sepsis Farkındalığı Artıyor: Uzmanlardan Erken Müdahale Çağrısı!
Sepsis nedeniyle her yıl dünya genelinde milyonlarca kişi hayatını kaybederken, Türkiye’de de uzmanlar erken tanı ve hızlı müdahalenin önemine dikkat çekiyor.
Eczaneler Sağlık Ölçümlerini e-Nabız’a Kaydedecek
Sağlık Bakanlığı, vatandaşların sağlık verilerinin daha düzenli izlenmesi için yeni bir uygulama başlattı. Buna göre eczaneler, tansiyon, kan şekeri, boy, kilo ve bel çevresi gibi temel sağlık ölçümlerini doğrudan e-Nabız sistemine kaydedecek.
MASKİ’de Öncelik İş Sağlığı ve Güvenliği
MASKİ Genel Müdürlüğü bir yandan il genelinde altyapı çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kurum içi eğitimlerine devam ediyor.
DR. ARIOĞLU'NDAN ÖZELLİKLE TARIM İŞÇİLERİNE SICAK UYARISI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesindeki Aile Sağlık Merkezi Doktoru Gizem Arıoğlu bölgede yaşanan aşırı sıcakların en fazla güneşin altında çalışmak zorunda olan tarım işçilerini etkilediğini belirterek işçilere hem uyarılarda hem de tavsiyelerde bulundu.