© Manisa İnternet Haber 2019

AKHİSAR'DAN KAHVECİLERE ANLAMLI YARDIM

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, korona virüs salgını sebebiyle yayınlanan genelge sonucu işyerlerini kapatmak zorunda kalan ve ekonomik olarak zor günler yaşayan kahvehane işletmelerine destek olmak için 500 TL nakit yardım yapacaklarını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nın korona virüs tedbirleri kapsamında yayınladığı son genelgeyle kahvehane, kıraathane ve çay bahçelerinin faaliyetlerine durdurma kararı alması üzerine küçük esnafın mağdur olmaması için harekete geçen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilçede bulunan ve Akhisar Kahveciler Odasına kayıtlı olan işletmelere 500 TL nakit yardımı yapılacağını müjdeledi.

 

“Küçük esnafımızın her zaman yanındayız"

 

 

Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney ile toplantı yaparak daha önceden olduğu gibi kahveci esnafını desteklemeye devam edeceklerini belirten Başkan Besim Dutlulu, “Pandeminin hayatımıza girmesi ile birlikte şehrimizde yaşayan küçük esnafımız ekonomik olarak zor günler yaşamaya ve geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Daha önceden çay, şeker, maske ve dezenfektan oluşan paket desteği sağladığımız küçük esnafımıza, yeni aldığımız karar doğrultusunda nakit yardımı yaparak da destekleyeceğiz. Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney ile detayları konuştuk. Korona virüs salgını sebebiyle yayınlanan genelge sonucu işyerlerini kapatmak zorunda kalan ve ekonomik olarak zor zamanlar yaşayan kahvehane işletmelerine destek olmak için 500 TL nakit yardımı yapacağız. Amacımız şehrimizdeki küçük esnafımızı desteklemek ve bu zor günleri dayanışmanın gücüyle geride bırakmak. Her zaman esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Bu destek kahveci esnafımıza can suyu oldu"

 

 

Kahvehanelerin kapatılması sebebiyle esnafın zor zamanlar yaşadığını dile getiren Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney, Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya bu girişiminden dolayı tüm esnaflar adına teşekkür etti. Güney, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Korona virüs salgınının en çok etkilediği esnaf gruplarından birisi de kahvehaneler. Getirilen kısıtlamalar sebebiyle esnafımız evine ekmek götürememekte ve işyerlerini kapatmak zorunda kalmaktadır. Akhisar Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu’nun aldığı karar küçük esnafımızın yüzünü güldürdü; yapılan yardım kahveci esnafına can suyu oldu. Akhisar Kahveciler Odası’na bağlı tüm üyelerimiz bu yardımdan yararlanabilecek. Desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Akhisar Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu’ya tüm esnaflarımız adına teşekkür ederim.”

 

İlginizi Çekebilir

Gram Altın 4.923 TL ile Tarihi Zirveyi Gördü

Türkiye’de altın piyasası yeni bir rekora sahne oldu. Gram altın, 4.923 TL’ye yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Sabah saatlerinde 4.920 TL seviyesinde işlem gören gram altın, kısa sürede 4.923 TL’yi görerek yatırımcıların dikkatini üzerine çekti.

“Fed İndirimi Piyasaları Canlandırdı, Türkiye’de Borsa Yükselişte”

Son iki günde küresel ve yerel ekonomilerde önemli gelişmeler yaşandı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 25 baz puanlık faiz indirimi, dünya genelinde risk iştahını artırırken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faizleri sabit tuttu. İngiltere’de kamu borçlanmasının beklenenden yüksek gelmesi sterlin ve tahvil piyasalarında baskı yarattı. Türkiye’de ise Borsa İstanbul yükseliş eğiliminde seyrederken, kooperatiflere destek paketi ve vergi düzenlemeleri öne çıkan yerel başlıklar oldu.

Küresel Faiz Kararları ve Türkiye’den Yeni Ekonomi Adımları

Dün ve bugün ekonomi gündemi, küresel faiz kararları ve Türkiye’deki finansal düzenlemelerle hareketlendi. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 0,25 puan indirerek %4,00–4,25 aralığına çekti. Kararın ardından ABD doları değer kazanırken altın fiyatları geriledi, dünya borsalarında ise temkinli bir yükseliş gözlendi. Fed yetkilileri, yıl sonuna kadar ek faiz indirimlerinin masada olduğunu açıkladı.

Türkiye Ekonomisi Büyüme Sürprizi Yaptı, Enflasyon ve Faiz Gündemin Zirvesinde!

Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 4,8 büyüdü. Resmî verilere göre büyümede özel tüketim ve inşaat yatırımları başı çekerken, makine-teçhizat yatırımlarında da toparlanma görüldü.

TÜM HABERLER