© Manisa İnternet Haber 2019

Spiloks’ta Oksijenle Hayata Dönün

Hava ve Uzay Hekimi Dr. Mustafa Alan, Spiloks’ta oksijen tedavisi yöntemiyle hayat kurtardıklarını, kronik iltihaplardan ilerleyici enfeksiyonlara kadar her derde dava olduklarını söyledi.

Haber: Nezih VAROL

Şeker hastasıysanız ve yaralarınız iyileşmiyor, her geçen gün kötüye gidiyorsa, ani görme veya işitme kaybıyla karşılaştıysanız, yanıklarınız varsa, kronik kemik iltihabınız, ilerleyici enfeksiyonlarınız sizi halsiz düşürdüyse ve tüm bunlar hayatınızı çekilmez hale getirip yaşama küstüyseniz bir de Spiloks’a gitmelisiniz. Devletle anlaşmalı Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Hava ve Uzay Hekimi Uzman Dr. Mustafa Alan sorumluluğunda işinin ehli ekibiyle sizi hayata bağlayacaktır. Spiloks’ta denizaltını andıran hiperbarik oksijen tedavi ünitesi içinde atmosferik basınçtan daha fazla basınç uygulanarak yüzde 100 oksijen veriliyor. Düzenli seanslarla devam eden tedavi kronik rahatsızlıklarınızı ortadan kaldırıp sizi yeniden eski günlerinize döndürüyor.

 

BİLİMSEL OLARAK KABUL GÖRÜYOR

Hiperbarik oksijen tedavisi tamamen kapalı bir basınç odası içerisinde yüzde 100 saf oksijen solutulmasına dayanan bir tür tıbbi, ispatlı ve bilimsel tedavi yöntemi. İlk olarak dalgıçlarda rastlanan vurgun hastalığının tedavisinde kullanılmış, daha sonra tünel işçilerinin tedavisinde uygulanmış ve dikkatli bir gözlem sonucunda yara iyileştirme etkisi fark edilmiş. Bu dönemden sonra tüm dünyada farklı hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış ve dünyanın tüm ülkelerinde ihtiyaç sahipleriyle buluşmuş. Şeker hastalarının ayaklarındaki yaralar, iyileşmeyen yaralar, kemik iltihapları, kemik ölümü, yumuşak doku travmaları, yanık, beyin absesi, riskli deri ve doku yamaları, ani işitme kaybı, ani görme kaybı, damar tıkanıklığına bağlı yaralar, radyoterapi sonrası yaralar, soba ve tüp gaz zehirlenmeleri, vurgun, hava gaz embolisi, yumuşak doku enfeksiyonları bu mucize tedavi ile iyileşmiş, hayatlar kurtulmuş. Bunların dışında Multiple Skleroz, Otizm, Crohn hastalığı, Skleroderma gibi birçok hastalıkta da denenme ve araştırılma aşamasına gelinmiş.

 

HÜCRELERİ YENİLİYOR

Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’ndeki uygulama tüm dünyadaki örneklerinde olduğu gibi şöyle gerçekleşiyor: “Hiperbarik oksijen tedavisi, bir basınç odası içerisinde hastalığın nedeni ve hastanın durumuna bağlı olarak uygulanan yüksek basınçta fasılalı olarak oksijen solutulması şeklinde uygulanıyor. Solutulan bu oksijen kandaki çözünmüş oksijeni arttırır ve dokunun sadece kan ile değil, bu çözünmüş oksijen ile dokunun beslenmesini sağlar. Çözünmüş oksijen bağımsız olduğundan doku içinde daha uzak mesafeye rahatlıkla gider ve dokuda rahatlıkla kullanılır. Bu da kan gitmeyen dokunun bile oksijen ile doyması ve oluşmuş olan yaranın iyileşmesini sağlamasına yarar. Yüksek oksijen, ödem gelişmiş olan dokunun ödemini de çözer ve dokunun daha kolaylıkla kana ve oksijene ulaşmasını sağlar. Bunun dışında vücudun mikroplarla mücadele kuvvetini arttırır ve kullanılan antibiyotiğin daha iyi etki göstermesi, mikroplara daha çok etki etmesi sağlanır. Günümüzde kurulmuş olan özel merkezlerde endikasyon listesi dahilinde SGK kapsamında raporlu tüm hastalar bu tedaviden yararlanabiliyor. Acil vakalar için 24 saat hizmet veriliyor ve 112 ile koordineli olarak çalışılıyor.

Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi Şehzadeler ilçesine bağlı 2’nci Anafartalar Mahallesi Halil Erdoğan Caddesi üzerinde hizmet veriyor. Danışmak, bilgi almak da ücretsiz. Uğrayın, canınıza can katın.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

YUNUSEMRE BELEDİYESİNDEN ANLAMLI ÇALIŞMA

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi.

MASKİ'DE YENİ ÜCRET TARİFESİ İÇİN SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa il genelinde su yükleme ve fatura ödeme işlemlerinde 30 Nisan 23.45’den 1 Mayıs 06.00’a kadar yeni ücret tarifelerini uygulamak için yapılacak güncelleme dolayısıyla hizmet verilemeyeceğini duyurdu. MASKİ tarafından yapılan açıklamada vatandaşların mağdur olmamaları adına belirtilen tarih ve saatler arasında gerekli önlemleri almaları için sistemlerin hizmete kapalı olacağının duyurusu yapıldı.

GÖRMESEDE YAPTIĞI MÜZİKLE MUTLULUKLARA TANIK OLUYOR

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kaşıkçı Mahallesi’nde yapılan düğün programına orkestrasıyla birlikte gelen görme engelli müzisyen bir yandan çalıp, bir yandan seslendirdiği şarkılarla herkesi kendine hayran bıraktı.

ŞEHİT AİLESİNİ DUYGULANDIRAN BANDO

Manisa’da eğitim-öğretim veren Taytanlı İlhan İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 Aralık tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın baba evine bando eşliğinde kortej yürüyüşü düzenledi. Şehit evinin önünde saygı duruşunda bulunup, bando eşliğinde marşlar okuyan öğrencileri gören şehit ablası Dilek Budak, gözyaşlarına hakim olamadı.

TÜM HABERLER