© Manisa İnternet Haber 2019

Pana Elemente “Önce İnsan” Diyor

Uluslararası standartlara uygun mineral esaslı hafif ve yanmaz beton üreten Pana Elemente yöneticileri inşaat sektöründe hizmet veren işinsanlarıyla Spilos Otel’de buluştu.

Haber: Nezih VAROL

Uluslararası standartlara uygun mineral esaslı hafif beton uygulamaları üreten ve tüm ürünlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ne entegre bir yapı içinde uygulama sunan, bu kalite ve üretim anlayışıyla dünyanın önde gelen firma ve markalarının çözüm ortağı ve tercihi olan Pana Elemente’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirdelen ile Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Aksoy ekip üyelerinin de bulunduğu toplantıda inşaat sektöründe hizmet veren işinsanlarıyla bir araya geldi. Spilos Otel’de gerçekleşen yemekli toplantıda konuşan Pana Elemente Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirdelen projelere değer kattıklarını ifade ederek “Yapı alanlarında tüm projelere değer katan ürünler geliştiriyoruz. Uygulaması basit ve düşük maliyetli mineral esaslı hafif beton uygulamaları kullanılabilirliğinin yanında doğaya ve sağlıya yararlı yapılar oluşturmanıza yardımcı oluyoruz” dedi. Misyonlarının mineral esaslı hafif beton uygulamalarını geliştirerek çevreye ve insan sağlığına yararlı aynı zamanda kullanımı ve uygulaması kolay, mükemmel derecede ısı yalıtımı sağlayan, maliyeti düşük ve dayanıklı ürünler üretmek olduğunu ifade eden Demirdelen, vizyonlarını da yapı alanlarında tüm projelere değer katan öncü firmalar arasında lider olmak, her gün yaptığı AR-GE çaışmaları ile insan sağlığına zararsız yeni ve geliştirilebilir ürünler üretmek ve yapı sektörüne yeni bir bakış açısı getirmek olduğunu söyledi.

 

ÇOK ÖZELLİKLİ ÜRÜN YANMIYOR

Toplantıda söz alan Pana Elemente Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Aksoy da ürünlerinin beton ve diğer kagir duvar malzemelerinden daha hafif olduğu için ısı yalıtım özelliğinin bu malzemelere göre daha iyi olduğunu, tek katmandan oluşan duvarlar için sağlanması gerekli ses yalıtım direnci değerlerini sağlayan bir yapı malzemesi olduğunu, kum, çimento ve su gibi doğal maddelerden üretildiğini, zararlı kimyasal barındırmadığını, yapıların ağırlığını azaltarak deprem güvenliği sağladığını, yapı teknolojisinin gerektirdiği mukavemet sınıflarında ve standartlarda üretildiğini, yapısı sayesinde su emmesi normal betonlara göre minimum düzeyde bulunduğunu, soğuk ve kötü hava koşullarından etkilenmediğini anlattı. Ürünlerinin yapılarda benzerlerine göre yüzde 25 maliyet ve işçilikte avantaj sağladığını da vurgulayan Ercan Aksoy bir de deney yaptı. Bir ustanın ürün üzerinde yüksek ısı uyguladığı deneyde ürünün yanmadığı gözlendi. Aksoy, “Binardaki ısı kayıplarının büyük kısmı dış duvarlarda oluşur. Dış duvarlarda ısı yalıtımını sağlamanın pratik ve ekonomik yolu bizim ürettiğimiz duvar bloklarını kullanmaktır. Duvarda tuğla, taş ve biriket gibi malzemeler kullanıldığında ilave maddeler ve ek masraflar gerektirir. Duvar bloklarımız yangına karşı yüzde 100 güvenlidir. 'A1 sınıfı hiç yanmaz yapı malzemesi' sınıfındadır. Yangın halinde tam bir emniyet sağlar, çok yüksek sıcaklarda bile herhangi bir zehirli gaz veya duman çıkarmaz” dedi.

 
 

 
 
 

 

İlginizi Çekebilir

YUNUSEMRE BELEDİYESİNDEN ANLAMLI ÇALIŞMA

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi.

MASKİ'DE YENİ ÜCRET TARİFESİ İÇİN SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa il genelinde su yükleme ve fatura ödeme işlemlerinde 30 Nisan 23.45’den 1 Mayıs 06.00’a kadar yeni ücret tarifelerini uygulamak için yapılacak güncelleme dolayısıyla hizmet verilemeyeceğini duyurdu. MASKİ tarafından yapılan açıklamada vatandaşların mağdur olmamaları adına belirtilen tarih ve saatler arasında gerekli önlemleri almaları için sistemlerin hizmete kapalı olacağının duyurusu yapıldı.

GÖRMESEDE YAPTIĞI MÜZİKLE MUTLULUKLARA TANIK OLUYOR

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kaşıkçı Mahallesi’nde yapılan düğün programına orkestrasıyla birlikte gelen görme engelli müzisyen bir yandan çalıp, bir yandan seslendirdiği şarkılarla herkesi kendine hayran bıraktı.

ŞEHİT AİLESİNİ DUYGULANDIRAN BANDO

Manisa’da eğitim-öğretim veren Taytanlı İlhan İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 Aralık tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın baba evine bando eşliğinde kortej yürüyüşü düzenledi. Şehit evinin önünde saygı duruşunda bulunup, bando eşliğinde marşlar okuyan öğrencileri gören şehit ablası Dilek Budak, gözyaşlarına hakim olamadı.

TÜM HABERLER