Manisa, ZEKA’dan 5.5 milyon TL’lik eğitim desteği alacak
EĞİTİMZafer Kalkınma Ajansı tarafından dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak, geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla okul çağındaki çocukların tasarım, yenilikçilik ve üretkenlik kapasitelerinin geliştirilmesinin hedeflendiği Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında hazırlanan projelerin değerlendirilmesi tamamlandı.
TR33 Bölgesinde bulunan Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak İlleri tarafından hazırlanan toplam 60 projenin değerlendirilmesi sonucunda, 34 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Manisa tarafından hazırlanan 17 projeden 12’si asil, 4’ü yedek listeye girerek büyük bir başarı sağlandı.
Hibe desteği ile 14 yerleşik, 3 mobil ‘Kendin Yap Atölyesi’ kurulacak
Çocukların geleceğimiz olduğunu ve onlar için yapılan her şeyin çok değerli olduğunu ifade eden Manisa Valisi Ahmet Deniz, “Artık kodlamanın, yapay zekanın, otomasyonun ön plana çıktığı, endüstri 4.0’ın konuşulduğu dijital bir çağda yaşıyoruz. Çağın gerisinde kalmamak için de çocuklarımıza bu inovasyon kültürünü, teknolojiye yakınlığını aşılamak, oluşturulan bu platformlar sayesinde de çocuklarımızın bunları gözlemlemesini sağlamak lazım. Çocuklarımızın tasarım, yenilikçilik ve üretkenlik kapasitelerinin geliştirilmesi gerekli. Yeni projeler hazırlarken çocuklarımızın eğitim ve öğretimine, gelişimlerine nasıl katkı sağlayabiliriz, onları nasıl daha ileri seviyelere taşıyabiliriz diye düşünüyor ve bu kapsamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye gelecek yıllarda çocuklarımız sayesinde daha güzel yerlere gelecek, o yüzden onlar için yapılan her şey çok önemli ve değerli. Hazırlanan projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Desteğin yüzde 46’sı Manisa’ya
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından program kapsamında sağlanan toplam 10 milyonluk hibe desteğinin 4 milyon 648 bin 196 TL’lik payını Manisa aldı. Eş finansman destekleri ile birlikte Manisa’ya kurulacak olan 14 yerleşik, 3 mobil Kendin Yap Atölyesinin toplam bütçesi 5 milyon 537 bin 373 TL.
Hazırlanan projeler ve alınan hibe desteği ile Manisa’ya kazandırılacak olan atölyelerin yanı sıra 638 öğretmenin faydalanacağı 52 adet eğitmen eğitiminin de gerçekleştirileceği öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Manisa’da Türk Kızılay ve Jandarma’dan Bilinçlendirme Çalışması
Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanlığı ile Manisa İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle Muradiye Mahallesi’nde vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışması gerçekleştirildi.
MCBÜ’de 2.500 Öğrenciye Güvenlik Eğitimi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde (MCBÜ) 2025-2026 akademik yılı, artırılmış güvenlik önlemleriyle başladı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, “Güvenli Üniversite Projesi” kapsamında Muradiye, Uncubozköy ve Şehzadeler yerleşkeleri ile otogar ve tren garında bilgilendirme yaptı.
Manisa’da Veliler Zorlanıyor: Okul Masrafları Cep Yakıyor!
Manisa’da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması, veliler için ekonomik bir endişeyi de beraberinde getirdi. Kırtasiye, okul kıyafeti, servis ve yemek ücretlerinin toplamda 8-9 bin TL’ye kadar çıkması, özellikle düşük gelirli ailelerin bütçelerini sarsıyor.
Babasına ‘Pilot Olacağım’ Demişti… Betül Yüksel Hayalini Gerçekleştirdi
13 Mayıs 2014’te Türkiye’yi yasa boğan Soma maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden biri olan Ali Yüksel’in kızı Betül Yüksel, yıllar önce babasının mezarına yazdığı mektupta verdiği sözü tuttu. Henüz 8 yaşındayken “Pilot olacağım” diye babasına söz veren Betül, bugün Türk Hava Kurumu Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nü kazanarak hayalini gerçeğe dönüştürdü.