© Manisa İnternet Haber 2019

Dünyada ve Türkiye`de Faktoring ve Ekonomik Görünüm Semineri Yapıldı

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği “Dünya’da ve Türkiye’de Faktoring ve Ekonomik Görünüm” konulu seminer düzenledi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, TEB Faktoring A.Ş. Genel Müdürü Çağatay Baydar ve Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Akil Özçay’ın konuşmacı olarak katıldıkları “Dünya’da ve Türkiye’de Faktoring ve Ekonomik Görünüm” konulu seminer düzenledi.


Seminerde, katılımcılara dünyadaki son ekonomik gelişmeler ve faktoring konuları hakkında uzmanlar tarafından bilgi aktarıldı. Dünyadaki ekonomik gelişmelerden bahseden Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Akil Özçay, Çin, Amerika ve Avrupa ekonomisiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

İhracatta Türkiye’nin net artışla ilerleyeceğine dikkat çeken Özçay, şöyle konuştu: "Türkiye’nin büyümesine net ihracatın katkısı değişmekte. 2012 yılı için, ihracatın Türkiye ekonomisini pozitif yönde etkileyeceğini öngörüyoruz. Türkiye’nin Avrupa piyasalarındaki zayıflamayı alternatif piyasalarla tam olarak telafi edebilmesi mümkün görünmese de, küresel talepteki daralmayı en az hasarla Türkiye atlatacak gibi gözüküyor. Bu çerçevede, yeni potansiyel pazarlar sayesinde ihracatın artışı devam edecektir diye düşünüyorum” Türkiye’de ihracatın yaklaşık yüzde 60’ı açık hesap denilen mal mukabili yani söze dayalı ticaret olduğuna dikkat çeken TEB Faktoring A.Ş. Genel Müdürü Çağatay Baydar, şunları söyledi: ”İhracatçılarımızın açık hesap mal satmamasını, kaynaklarını riske atmamasını, ülkemizin sermaye kaybının önlenmesini istiyoruz. Firmaların yurt dışındaki alacaklarını garanti altına alıyoruz ve ihracatçıya ve ülkemize katma değer yaratıyoruz” Baydar, ayrıca, "Faktoring sektöründe sorunlu alacakların 2011 sonu itibariyle artış yaşandı. 2008’de 2 milyon euro olan alacaklar, 2011’de 5 milyon euroya yükseldi. Şu an, Türkiye’deki ihracatın yüzde 5’i faktoring tarafından garanti altına alınıyor“ diyerek sözlerini bitirdi. İHA

İlginizi Çekebilir

TÜRK ENERJİ-SEN GENEL BAŞKANI SOMA'DA

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Şuayip Deniz Demir, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çağlaroğlu, Ege Şube Başkanı Recep Çakmak’tan oluşan heyet, Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret etti. Türk Enerji-Sen heyetini, Ege Şube Başkan Yardımcısı Bayram Başbay, Soma İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Çakmak ve işyeri sendika temsilcileri karşıladı.

MANİSA ÇİFTÇİSİ İÇİN YENİ PAZARLAR BULUNACAK, MAHSUL TOPRAKTA KALMAYACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ve yönetimini makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Başkan Zeyrek, üreticiye destek için altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtirken, mahsulün toprakta kalmaması ve çiftçinin zenginleşmesi için planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

DOLUDAN ZARAR GÖREN TARIM ARAZİLERİNE İNCELEME

Manisa ve çevre ilçelerinde 4 Mayıs Cumartesi Günü etkili olan dolu ve sağanak yağış, bazı tarımsal alanlarda zarara yol açarken, tarım ürünlerinin de olumsuz etkilenmesine neden oldu. Dolu yağışının etkili olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesi’ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÜYÜKŞEHİRDEN KİRAZ ÜRETİCİSİNE BÜYÜK DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz üreticileri yeni sezona adım atarken çiftçilerin ürünlerinin kanadı noktalı sirke sineğinden korunması için önemli bir destek projesini hayata geçirdi. Sağlanan destek kapsamında kiraz üretiminin yaygın olarak yapıldığı ilçelerdeki çiftçilere, ürünlerini kanadı noktalı sirke sineğine karşı korumaları için şişe tuzaklı kükürtsüz elma sirkesi dağıtımı yapıldı.

TÜM HABERLER