2 AY SERGİ ÜCRETİ ALINMAYACAK
EKONOMİSaruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Covid-19 hastalığı nedeniyle iş yapamaz duruma gelen pazarcı esnafına destek olmak amacıyla, Ocak ve Şubat ayında ilçe merkezi ve mahallelerde sergi açan esnaflardan sergi yeri ücreti almayacaklarını açıkladı.
Başkan Bilgin, Ocak ayı meclis toplantısında aldıkları kararın ardından CHP İlçe Başkanı Hasan Levent ve Meclis üyeleri ile birlikte Kapalı pazaryerini ziyaret ederek müjdeli haberi esnaflarla paylaştı.
Bilgin, burada yaptığı açıklamada yeni yılın ilk meclis toplantısında aldıkları kararın hayırlı olmasını dileyerek şunları kaydetti: "Bilindiği gibi tüm dünyada Covid-19 ile mücadele çalışmaları devam ediyor. Bu salgından en fazla etkilenenlerin başında esnaflarımız geliyor. Bizler daha önce işyeri kapanan esnaflarımıza 500 TL nakit desteği verme kararı almıştık. Bugün ise pazarcı esnaflarımızdan Ocak ve Şubat ayı boyunca sergi yeri ücreti almama kararı aldık. Esnaflarımıza hayırlı olsun. İnşallah bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız."
Pazarcı esnafları ise Başkan Bilgin’e teşekkür ederek alkışlarla karşılık verdi.
İlginizi Çekebilir
Gram Altın 4.923 TL ile Tarihi Zirveyi Gördü
Türkiye’de altın piyasası yeni bir rekora sahne oldu. Gram altın, 4.923 TL’ye yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Sabah saatlerinde 4.920 TL seviyesinde işlem gören gram altın, kısa sürede 4.923 TL’yi görerek yatırımcıların dikkatini üzerine çekti.
“Fed İndirimi Piyasaları Canlandırdı, Türkiye’de Borsa Yükselişte”
Son iki günde küresel ve yerel ekonomilerde önemli gelişmeler yaşandı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 25 baz puanlık faiz indirimi, dünya genelinde risk iştahını artırırken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faizleri sabit tuttu. İngiltere’de kamu borçlanmasının beklenenden yüksek gelmesi sterlin ve tahvil piyasalarında baskı yarattı. Türkiye’de ise Borsa İstanbul yükseliş eğiliminde seyrederken, kooperatiflere destek paketi ve vergi düzenlemeleri öne çıkan yerel başlıklar oldu.
Küresel Faiz Kararları ve Türkiye’den Yeni Ekonomi Adımları
Dün ve bugün ekonomi gündemi, küresel faiz kararları ve Türkiye’deki finansal düzenlemelerle hareketlendi. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 0,25 puan indirerek %4,00–4,25 aralığına çekti. Kararın ardından ABD doları değer kazanırken altın fiyatları geriledi, dünya borsalarında ise temkinli bir yükseliş gözlendi. Fed yetkilileri, yıl sonuna kadar ek faiz indirimlerinin masada olduğunu açıkladı.
Türkiye Ekonomisi Büyüme Sürprizi Yaptı, Enflasyon ve Faiz Gündemin Zirvesinde!
Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 4,8 büyüdü. Resmî verilere göre büyümede özel tüketim ve inşaat yatırımları başı çekerken, makine-teçhizat yatırımlarında da toparlanma görüldü.